‘Vroeg feestje’ speciaal voor 35-plussers krijgt vervolg

De eerste editie van The Evening Party begin oktober in DOT was een groot succes.

Een nieuw fenomeen in het uitgaansleven lijkt onder 35-plussers een doorslaand succes te worden. Vroeg in de avond beginnen en niet te laat naar huis.

De eerste editie van The Evening Party was in oktober en het organiserende duo Hans Singelenberg en Bo Singelenberg-Lesteluhu was verrast door de enorme opkomst. De hippe gastrobar DOT in het Ebbingekwartier stroomde vanaf zeven uur in de vroege avond vol met goed geklede 35-plussers. ,,Een opzettelijk uit de hand gelopen borrel met dj’s en een echte clubvibe”, zegt organisator Bo lachend.

Feesten op een vroeger tijdstip

Na een reünie in mei van dit jaar van Nightclub Gdansk kreeg ze veel positieve reacties. Dit gecombineerd met de vaker gehoorde roep van de 35-plusser om een vroeger tijdstip, bracht haar op een ander idee: een vroege clubavond die om zeven uur begint en rond één uur ’s nachts afgelopen moet zijn. De volgende dag hoeft dan niet vermoeid en brak doorgebracht te worden. ,,In het Westen – en de rest van de wereld – al langer een succes, dus waarom ook niet in Groningen? Maar op zo’n succes, de eerste editie raakte snel uitverkocht, hadden we eerlijk gezegd niet gerekend’’, vervolgt Bo.

Maar de positieve reacties stroomden binnen op het Facebookaccount van Gdansk Groningen en de roep om een snelle herhaling. En die komt eerder dan gedacht. Vrijdag is het zover. De voorverkoop loopt wederom als een trein. De doelgroep vanaf een jaar of 35 wil, zo blijkt uit de reacties, wel graag uitgaan én dansen én drinken, maar heeft geen zin, tijd of energie om nog nachten door te halen.

Muzikale mix

Dit publiek wordt nu op zijn wenken bediend. De muziek bestaat uit soul, funk, disco en house vanaf de jaren tachtig tot nu. ,,Eigenlijk een mix die we vroeger ook in Gdansk draaiden. Van lekkere funky oldies tot de nieuwe danskrakers, waar je niet bij stil kunt blijven staan. DOT Groningen, eerder Infoversum, is ook een geschikte locatie.”

Uit de kaartverkoop is af te leiden dat vooral vrouwen The Evening Party zien zitten. De entreekaarten kosten in de voorverkoop 10 euro en aan de deur 15 euro. Ze zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij DOT én online via het Facebookaccount van Gdansk Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu