1 april: OLA stopt met populaire raket

Het bekendste ijsje van Nederland zou verdwijnen: de Raket. Maar niets is minder waar en fans kunnen hun hart ophalen. Het blijkt om een 1 aprilgrap te gaan.

Bronnen binnen Unilever melden aan RTL Z dat het om een grap gaat. Woordvoerders van het bedrijf zijn onbereikbaar, ondanks herhaalde verzoeken om commentaar. 

Liefhebbers van de Raket zouden zich volgens Ola vanaf het voorjaar moeten redden met andere merken die een soortgelijk ijsje op de markt brengen. Dat zorgde voor behoorlijk wat paniek onder ijsliefhebbers. Zo is er nu al een Facebookgroep genaamd: Red de Raket .

De raket zou sneuvelen, omdat Unilever wereldwijd uit budgettaire overwegingen het mes zet in het aantal ijsjes. Nu worden er over de hele wereld nog 450 verschillende ijsjes door Unilever onder ‘The Heartbrand’ verkocht. Dat aantal wordt beperkt tot 90. Daarom stopt het bedrijf met een aantal producten die enkel op lokaal niveau populair zijn. Het Hollandse succesnummer kan niet op tegen ijsjes van Unilever uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Portugal.

Nieuws

Meest gelezen

menu