100 man bij demonstratie tegen asielbeleid in Oude Pekela

Foto: Huisman Media - Robin Huisman

Kameraadschap Noord-Nederland hield zaterdagmiddag een demonstratie tegen 'asielmisbruik'. Ze verzamelden bij het gemeentehuis aan de Raadhuislaan in Oude Pekela. De actie is een protest tegen de aanwezigheid van asielzoekerscentra en de vermeende uitbreiding daarvan. Er kwamen zo'n honderd man op de actie af.

De demonstratie begon om 13.00.  Er werden een aantal toespraken gehouden en een groep mensen ging op weg richting het azc aan de Hooiweg. Veel demonstranten droegen shirts met daarop de letters DTG, wat Demonstranten Tegen Gemeenten zou betekenen.

 

Mogelijk kwam een deel van hen niet uit de buurt van Oude Pekela, en vermoedelijk zijn een aantal aanwezige demonstranten ook eerder deze week betrokken geweest bij de onrust in Geldermalsen.

 

Politie

Er waren veel agenten aanwezig op de demonstratie te beveiligen. De politie sloot de weg naar het azc af - ze wilden voorkomen dat demonstranten dicht bij het centrum kwam. Dat is voor zover bekend gelukt. Er is geen melding gedaan van onrust of incidenten, al was de sfeer gespannen.

Nieuws

Meest gelezen

menu