11-jarige jongen uit Westerwolde gesnapt in een rijdende sportauto

Foto: Twitter politie

De politie heeft vannacht een wel heel jonge bestuurder van de weg gehaald. De agenten zagen net na middernacht een auto hortend en stotend over de Middenwetering in Krimpen aan den IJssel rijden. Toen de auto tot stilstand was gebracht, bleek de bestuurder uit Ter Apel nog maar 11 jaar oud.

De twee agenten die de 11-jarige Groningse jongen wel even de wenkbrauwen moesten fronzen, schrijft de politie op Facebook. De knul komt uit Ter Apel.

Toen het jochie en zijn bijrijder de politieauto spotten, probeerden ze al rijdend van plek te wisselen. Nadat de auto tot stilstand was gebracht, stapte de bijrijder uit en ging de jongen snel op zijn plek zitten.

Foute leeftijd

De agenten doorzagen de truc en gaven de bijrijder en tevens eigenaar van de auto een proces-verbaal. De jongen zei in eerste instantie dat hij 15 was, maar bij het controleren van zijn ID-kaart bleek hij 11 jaar te zijn. De precieze relatie tussen de jongen en de bijrijder is niet bekend, maar ze hebben wel dezelfde achternaam, zo meldt de politie.

APK verlopen

De bijrijder werd het besturen van de auto ten laste gelegd. Bovendien was de APK van de auto al sinds 2007 verlopen en was er geen verzekering voor het voertuig afgesloten. Om wat voor auto het precies ging, is onbekend. Omdat de jonge tiener de leeftijd van 12 jaar nog niet had bereikt, kreeg hij geen proces-verbaal.

Met de moeder van de bestuurder is een gesprek gevoerd en een zorgmelding zal worden gemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu