12 medewerkers en 5 patiënten Ommelander Ziekenhuis in Scheemda testen positief op corona. In totaal 476 medewerkers en 65 patiënten preventief getest

Foto: OZG Archief: DvhN

Het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda heeft vorige week 476 medewerkers en 65 patiënten preventief getest op het coronavirus. 12 medewerkers en 5 patiënten testten positief. Geen van hen had klachten.

Twee patiënten zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en verblijven thuis in quarantaine. De andere drie patiënten verblijven nu op de corona-afdeling van het ziekenhuis. De positieve medewerkers zitten allen thuis in quarantaine.

Het ziekenhuis zag zich na een toename van het aantal positief geteste medewerkers en patiënten genoodzaakt tot de grootscheepse test op het coronavirus.

Hygiëne-maatregelen aangescherpt

Het ziekenhuis heeft de hygiëne-maatregelen verder aangescherpt. moeten alle medewerkers die aan het testprogramma hebben deelgenomen continu een chirurgisch neusmondmasker dragen, apart en afzonderlijk eten, en er is extra aandacht voor handhygiëne en afstand houden.

Ook bezoekers en patiënten op de afdelingen waarop de tests plaatsvonden (2B, 3A en 3B) moeten tijdens het bezoek een chirurgisch neusmondmasker dragen. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 januari 2021.

Alle patiënten worden getest op corona

Daarnaast worden vanaf nu alle patiënten (ouder dan 12 jaar) die in het ziekenhuis opgenomen worden, preventief getest op corona. Dit geldt nu dus ook voor patiënten die geen klachten hebben of waarbij geen verdenking op Corona bestaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu