133 supporters FC Groningen krijgen waarschuwingsbrief van burgemeester persoonlijk thuisbezorgd door politieagenten. 'Je gedrag is onacceptabel'

De Mobiele Eenheid veegt tijdens een oefening in de Euroborg een groep 'supporters' uit het uitvak. De mensen op deze foto hebben niets met de brief te maken.

De Mobiele Eenheid veegt tijdens een oefening in de Euroborg een groep 'supporters' uit het uitvak. De mensen op deze foto hebben niets met de brief te maken. Foto: Jeroen Kelderman

Bij 133 supporters van FC Groningen staan vandaag (vrijdag) geüniformeerde politieagenten aan de deur thuis met een waarschuwingsbrief van burgemeester Koen Schuiling. De burgemeester waarschuwt deze supporters, die afgelopen zondag door een politiemacht in Groningen werden opgevangen na vernielingen in een NS-trein: ,,Het gedrag van de groep supporters waar jij onderdeel van uitmaakte is onacceptabel.”

Zondag 8 januari was een belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam, een directe concurrent in de onderste regionen van de Eredivisie. Op de terugreis per trein na de verloren wedstrijd werden vernielingen aangericht.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's