14-jarig meisje ontsnapt aan roofpoging asielzoekers

De politie heeft gistermiddag vijf asielzoekers aangehouden omdat zij in Hoogezand een 14-jarig meisje probeerden te beroven.

Het meisje komt uit de gemeente Aa en Hunze en fietste rond half vier over de Kielsterachterweg toen ze werd gedwongen om te stoppen.

Dit gebeurde door de vijf verdachten die tussen de 21 en 31 jaar zijn. Twee van hen komen uit het asielcomplex in Ter Apel en drie hebben geen vast woonadres. Zij pakten haar vast waarna een van hen de telefoon uit haar jaszak griste. Het meisje rukte zich los, wist haar mobiel terug te pakken en fietse vervolgens snel weg.

Nadat de politie was gealarmeerd en het signalement van de mannen was doorgegeven, werd de zoektocht ingezet.

De politie trof de verdachten even later aan bij een bushalte in de buurt. Aan hen werd verteld dat ze voldeden aan het signalement. Ook meldde zich daar een automobilist, die de roofpoging had gezien en zei dat dit de mannen waren die het meisje de weg versperden.

De vijf zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze bleken enkele pasjes bij zich te hebben die vermoedelijk van een eerdere diefstal afkomstig waren. De verdachten zijn ingesloten voor een verder onderzoek.

Nieuws

Meest gelezen

menu