Brullende motorstoet. 15.000 motorrijders op de been voor doodzieke 6-jarige Kilian. Laatste wens, veel motoren zien. Dat is wel gelukt zegt de politie

Onder het motto ‘lawaai voor Kilian’ hebben liefst 15.000 motorrijders de laatste wens van de doodzieke 6-jarige Kilian in vervulling laten gaan.

Foto: Screenshot via Politie Leer

Foto: Screenshot via Politie Leer

Het jongetje woont in Rhauderfehn bij Leer, net over de grens bij Bad Nieuweschans. Kilian is ongeneeslijk ziek en wilde graag nog het geluid van motoren horen. Dat heeft hij geweten. Via sociale media werd door zijn familie opgeroepen de wens in vervulling te laten gaan.

Vier motorrijders betrokken bij ongeval

Liefst 15.000 motorrijders kwamen zaterdagmiddag naar het kleine plaatsje aan het veenkanaal in Ostfriesland. De motorparade duurde enkele uren. Het verkeer zat bijkans muurvast, maar de sfeer was geweldig, zegt de politie. Er was geen wanklank te horen. Politie, vrijwilligers, Rode Kruis en brandweer begeleidden de lange ‘brullende’ motorstoet.

Jammer genoeg deed zich tijdens de parade nog een ongeval voor, waarbij vier motoren betrokken waren. Een motorrijder raakte daarbij gewond aan zijn hand en moest naar het ziekenhuis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Duitsland
menu