200 internationale studenten dreigen dakloos te raken in Groningen. S.O.S. roept Groningers en studenten op noodopvang te bieden

Shelter Our Students (S.O.S.) heeft ruim 200 aanmeldingen binnen gekregen van internationale studenten die op zoek zijn naar noodopvang. S.O.S. vraagt Groningers en andere studenten die wél een plek hebben zich te melden om te helpen.

Noodopvang voor buitenlandse studenten in Groningen. Foto: Peter Wassing.

Noodopvang voor buitenlandse studenten in Groningen. Foto: Peter Wassing.

Dat meldt Marinus Jonkman, van de Groninger Studentenbond.

Niet genoeg bedden in noodopvang

S.O.S. is een campagne van diverse studentenorganisaties uit Groningen.

Jonkman: ,,Ieder jaar in september lopen eerstejaars internationale studenten het risico om dakloos te worden als zij geen kamer kunnen vinden. De gemeente, onderwijsinstellingen en studentenorganisaties regelen jaarlijks noodopvanglocaties voor de toenemende aantallen internationale studenten die naar Groningen komen. Dit jaar zijn er 180 bedden geregeld. S.O.S. is bang dat dit niet voldoende is en heeft daarom een couchsurfactie opgezet”.

Couchsurfactie

Dakloze studenten worden gekoppeld aan stadjers en studenten die een kamer, bank of plek voor een luchtbed hebben. Jonkman: ,,Op het moment van spreken hebben we zeven keer zoveel aanmeldingen als beschikbare bedden. Wij roepen dan ook iedereen op om zich aan te melden als host.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu