21-jarige man uit Groningen aangehouden in onderzoek naar bankhelpdeskfraude, politie arresteert ook drie 'geldezels'

Foto: ANP

Een 21-jarige man is dinsdag aangehouden door de politie op verdenking van oplichting en witwassen. Hij wordt er door de politie van verdacht zich onder meer met bankhelpdeskfraude bezig te hebben gehouden. Hierbij doet iemand zich valselijk voor als medewerker van een bank om mensen geld afhandig te maken.

De politie startte in december 2021 met een onderzoek omdat er tien aangiftes binnen waren gekomen. Ook was er een anonieme tip binnengekomen over het onverklaarbare vermogen van de verdachte. Uit het onderzoek bleek dat de man meerdere mensen heeft gedupeerd door zich voor te doen als bankmedewerker. Sommige slachtoffers hebben geld overgemaakt naar een zogenaamde kluisrekening. Ook wordt de man verdacht van oplichting via verkoopwebsites.

De politie heeft de woning van de verdachte na zijn aanhouding doorzocht. Er is beslag gelegd op zijn auto, luxueuze goederen en bankrekeningen. Dit gebeurde in samenwerking met het Openbaar Ministerie en is gedaan om in de toekomst mogelijk slachtoffers financieel te kunnen compenseren en gelden of goederen verkregen door fraude of oplichting af te pakken.

In hetzelfde onderzoek is de politie gestuit op mogelijk drie andere betrokkenen. Zij worden verdacht van het beschikbaar stellen van hun bankrekening om zo het geld van de slachtoffers weg te sluizen. De drie verdachten zijn woensdag aangehouden. Het gaat om twee mannen van 20 jaar uit Groningen en een 21-jarige man uit Zuidlaren.

Nieuws

menu