Bijna vijfduizend ouders en kinderen oriënteren zich online op middelbare school in Groningen

De Scholenmarkt in de Martiniplaza in 2018. Foto: DVHN

Basisschoolleerlingen die naar een middelbare school in de stad Groningen willen, moeten vooralsnog online hun keuze maken. Afgelopen week hebben zo’n drieduizend mensen daar gebruik van gemaakt.

Ze melden zich aan op scholenmarktgroningen.nl voor een informatiebijeenkomst van een of meerdere scholen en krijgen dan voorlichting van een schoolleider of leraar. Zij vertellen wat kinderen op hun school kunnen verwachten en wat er goed en leuk is aan de school. Via de chat kunnen ouders en kinderen vragen stellen. Het gaat om een allereerste kennismaking.

Organisator Petra Verweij van de Scholenmarkt is dik tevreden. ,,We zijn hartstikke blij met deze deelname.’’

Deze week kennismakingsbijeenkomsten

Deze week vinden meer kennismakingsbijeenkomsten plaats en daar hebben zich tot nu toe bijna tweeduizend ouders en kinderen voor aangemeld. De inschrijving staat nog open.

Normaal gesproken gaan ouders en kinderen naar scholen toe voor informatie en vooral om de sfeer te proeven. Of ze gaan naar de Scholenmarkt in de Martiniplaza waar scholen zich presenteren. Vanwege corona gaat dat dit jaar niet door.

Open dagen online of in kleine groepen

Of de open dagen in januari doorgaan, wordt half december besloten. De kans is groot dat dat ook online gaat en/of dat scholen verdeeld over meerdere dagen kleine groepjes leerlingen ontvangen.

Nieuws

Meest gelezen

menu