Zweet en verschaald bier: Groningse studenten roeien en drinken dag en nacht voor het goede doel

Tussen de plastic bierbekers op de halfopen zolder van roeivereniging Aegir in Groningen is een dag lang het gezoem van twee ‘ergo’s’ (roeimachines) te horen, tijdens hun 24-uurs actie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Leden kunnen niet alleen bijdragen door te roeien maar ook door bier te kopen. Zo wordt er al feestend geld ingezameld.

Leden van Aegir roeien 24 uur lang voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor de foto worden nog snel wat plastic bierbekers weggehaald. Vlnr Chris Remerij, Jan Piebenga, Mitchell Rappoldt en Justus Aberson.

Leden van Aegir roeien 24 uur lang voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor de foto worden nog snel wat plastic bierbekers weggehaald. Vlnr Chris Remerij, Jan Piebenga, Mitchell Rappoldt en Justus Aberson. foto: Jan Willem van Vliet

Op een industrieterrein aan de oostkant van Groningen is het gebouw van Aegir te vinden. Typisch een studentenplek, op de grond tussen de fietsen en bierflesjes ligt een vieze teddybeer met een donkerpaarse stropdas verlaten op de grond. Wanneer je het pand binnenstapt, plakken de schoenzolen aan de vloer en komt de geur van oud bier je tegemoet. De restanten van een gezellige avond, die vrijdagmorgen nog niet opgehouden lijkt.

Tussen de bierbekers

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's