3000 Lopers rennen de virtuele 4Mijl

Frits Riemers met zijn startnummer voor de virtuele 4 Mijl van Groningen. Foto: DVHN

Bijna 3000 mensen hebben zondag de eerste virtuele editie van de 4Mijl gelopen. De 34ste editie was afgelast in verband met het coronavirus.

,,We vinden dit een mooi aantal”, zegt Michelle Mencke, woordvoerster van de 4Mijl-organisatie. Aan de 4Mijl for you, de wandeleditie, namen ook nog eens zo’n 200 mensen deel via de speciale app.

Met die app kunnen hardlopers buiten een eigen route rennen die net zolang is als de echte 4Mijl. De app bevat tools die de renners het idee geven dat ze tussen Haren en Groningen lopen.

De snelste tijd (18.48 minuten) is zondag neergezet door Tom Hendrikse uit Groningen. Hij liep met het Team 4Mijl door het natuurgebied De Onlanden. ,,Daar had je natuurlijk geen hinder van stoplichten en verkeer”, duidt Mencke.

Zelfs deelnemers uit Engeland

De deelnemers kwam uit heel het land, tot in Engeland en het Amerikaanse Queensland aan toe.

Het succes van de virtuele editie smaakt volgens Mencke naar meer. ,,Mensen hebben toch het idee dat het iets van een wedstrijdelement heeft. Wellicht dat we dit najaar nog een virtuele loop organiseren.” De virtuele 4Mijl maakte zondag deel uit van een hele trits aan digitale hardloopevenementen. Daar deden in totaal 14.000 renners aan mee.

De 4Mijl-organisatie hoopt volgend jaar wel weer op een heuse aflevering tussen Haren en Groningen. ,,Dat zal dan toch weer de 34ste editie zijn, omdat die dit jaar niet is verlopen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu