40.000 euro schade voor gemeente Groningen door boerenprotest

Het boerenprotest van maandag 14 oktober in Groningen. Foto: Archief DvhN/Peter Wassing

Het boerenprotest van 14 oktober in de gemeente Groningen heeft tot een schadepost van 40.000 euro geleid. De gemeente doet hierover aangifte bij de politie.

Het gaat met name om schade aan het groen, bij het Martinikerkhof, de Emma- en Heresingel en het Emmaplein in de stad. Ook is er schade aan bomen. Een woordvoerder zegt dat omver gereden paaltjes door de gemeente al hersteld zijn.

Handreiking van de boeren

De boeren hebben eerder aangeboden om de schade zelf te herstellen. ,,Wij nemen die handreiking van harte aan en gaan met hen in gesprek”, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

,,Maar we kunnen niet zeggen of alle schade door de boeren zelf hersteld kan worden. Zo moeten sommige herstelwerkzaamheden op een heel specifieke manier gebeuren. Uit de gesprekken moet naar voren komen wat de boeren zelf kunnen herstellen en waar we een bedrijf moeten inhuren om dat te laten doen”, aldus de woordvoerder.

Schade aan provinciehuis

De schadepost van 13.000 euro aan het Provinciehuis valt buiten de schade die de gemeente noemt, omdat de provincie daarvan de eigenaar is. De schade ontstond omdat de deur met een trekker werd opengeduwd. De provincie draait op voor deze kosten.

Nieuws

Meest gelezen

menu