70 tips over diefstal Van Gogh schilderij na uitzending Opsporing Verzocht

De dader rent met het Van Gogh-schilderij onder zijn arm het museum uit. Foto: Still uit video 'Opsporing Verzocht'

De politie heeft tips ontvangen over de roof van een Van Gogh schilderij uit museum Singer Laren nadat hier opnieuw aandacht voor was bij het tv-programma Opsporing Verzocht. Het totale aantal tips staat nu op 70. Het schilderij is eigendom van het Groninger Museum.

De politie is momenteel bezig de tips na te trekken en ze op waarde te beoordelen. Volgens een woordvoerder was het nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over de bruikbaarheid van de binnengekomen tips.

Eigendom van het Groninger Museum

Het gestolen doek ‘Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’ is nog altijd niet terecht. Het doek dat Vincent van Gogh in 1884 maakte, werd eind maart gestolen uit het museum in Laren.

Het gestolen schilderij van 57 centimeter breed en 25 centimeter hoog is eigendom van het Groninger Museum en was aan Singer Laren uitgeleend.

Verzoek aan bezoekers

Het schilderij was sinds 14 januari in bruikleen door museum Singer. ,,Het zou heel goed kunnen dat de mensen achter deze inbraak ergens in die periode vanaf 14 januari de situatie in het museum grondig hebben verkend’’, zegt de politie.

Aan bezoekers van het museum in die periode voorafgaand aan de kunstroof, wordt gevraagd om zich te melden als ze ‘zich nu realiseren dat ze iemand zich verdacht gedroeg’.

Ook zou de politie foto’s en video’s die mensen hebben gemaakt tijdens het bezoek, willen bekijken voor het onderzoek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu