Nieuwe Zuidelijke Ringweg kost provincie 94 miljoen extra; tevergeefs verzoek om informatie over verdeelsom

Het Julianaplein zoals dat er eind 2024 moet liggen met rechts de nieuwe vaste Julianabrug met langs het water de Brailleweg waar alle verkeersstromen vanaf het ongelijkvloerse knooppunt richting stad samenkomen.

Het Julianaplein zoals dat er eind 2024 moet liggen met rechts de nieuwe vaste Julianabrug met langs het water de Brailleweg waar alle verkeersstromen vanaf het ongelijkvloerse knooppunt richting stad samenkomen. Tekening: Aanpak Ring Zuid

De provincie Groningen moet 94 miljoen euro (inclusief btw) bijbetalen voor het afbouwen van de nieuwe Zuidelijke Ringweg in Groningen. Het geld was bestemd voor de verdubbeling van de N33 en de spoorlijn naar Duitsland (Wunderline). De aanleg van de spoorlijn naar Stadskanaal lijkt daarmee gered.

Dat is dinsdagavond bekend geworden bij de openbaarmaking van de lang verwachte vaststellingsovereenkomst. Helemaal openbaar is die niet: het blijft onduidelijk wat de bouwer van de ringweg, Combinatie Herepoort, bijlegt. Op 3 februari debatteert provinciale staten daar verder over.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's