75 mille ontslagsom voor gehandicaptenbestuurder die meteen weer elders begint

Gehandicapteninstelling Cosis heeft bestuurder Hetty Verhulst vorig jaar een ontslagvergoeding van 75.000 euro betaald terwijl ze een dag later weer elders verder ging als bestuurder.

Dat blijkt uit de jaarrekening van Cosis over 2018. Cosis is de nieuwe naam van de Drentse zorginstelling Promens Care en het Groningse NOVO.

Hetty Verhulst vormde vier jaar lang de raad van bestuur met mede-bestuurder Ria Stegehuis. Uit de jaarrekening blijkt dat ze tot 31 augustus nog bestuurder was bij Cosis. Een dag later, op 1 september, begon ze als bestuurder van de Zuid-Hollandse/Brabantse zorginstelling ASVZ.

Maximale ontslagsom

Volgens voorzitter van de raad van toezicht Ab Meijerman zijn er in februari 2018 afspraken gemaakt met Verhulst over haar toen onvrijwillige vertrek bij Cosis. Daar hoorde een ontslagvergoeding van 75.000 euro bij. Dat is sinds enkele jaren de maximale ontslagsom voor bestuurders in de zorg.

'Gangbare regeling'

,,We hebben het afgestemd met onze accountant en juristen en dat is de gangbare regeling’’, zegt Meijerman. ,,Ze is na die afspraak over haar vertrek gaan solliciteren en gelukkig voor haar heeft ze een nieuwe baan gevonden waar ze op 1 september kon beginnen. De afspraak over de ontslagvergoeding blijft in zo’n geval gewoon staan.’’

Volgens Meijerman was Verhulst er ook van op de hoogte dat de ontslagregeling in het jaarverslag openbaar gemaakt zou worden. ,,Als zorgbestuurder ben je in die zin nu eenmaal kwetsbaar’’, vindt hij.

Nieuws

menu