A7 bij Bad Nieuweschans nog uren dicht na zwaar ongeluk met vrachtwagens

Links is te zien dat de truck de volledige cabine is verloren. Foto: De Vries Media

Het duurt vermoedelijk nog tot in de late avonduren voordat de A7 tussen Bad Nieuweschans en het Duitse Bunde weer wordt vrijgegeven. Het verkeer moet voorlopig via de op- en afritten na een zwaar ongeluk met twee vrachtwagens.

Daarbij zijn woensdag een 25-jarige chauffeur uit de Duitse plaats Norden en een 60-jarige chauffeur uit Polen zwaargewond geraakt. Volgens de Duitse politie stond de Pool op zo'n honderd meter na de grensovergang met pech op de vluchtstrook.

Naar rechts

De andere chauffeur ramde de truck met oplegger toen hij om nog onduidelijke reden naar rechts stuurde. De vrachtwagen van de 25-jarige schoot daarna over de weg en kwam zo hard tegen de vangrail in de middenberm dat de cabine afbrak. 

Het lijkt er volgens de Duitse politie op dat de 25-jarige chauffeur op eigen kracht uit de cabine kon komen. De 60-jarige Pool bevond zich niet in de vrachtwagen. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Geen lading

Bergers zijn al uren bezig om de totaal vernielde voertuigen af te voeren. De Duitse politie schat de totale schade op 250.000 euro. De 25-jarige chauffeur had geen lading. De andere vrachtwagen was geladen tot 20 ton, maar het is niet bekend waaruit de lading bestond.

Nieuws

Meest gelezen

menu