ACLO introduceert padel in Groningen

Padel, een kruising van squash en tennis, kan vanaf vrijdag ook in Groningen gespeeld worden. Bij de ACLO wordt dan de eerste padelbaan van Noord-Nederland in gebruik genomen.

Padel is één van de snelst groeiende racketsporten ter wereld. Het is een combinatie van tennis en squash. Je speelt 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Deze glazen wanden zijn een onderdeel van het spel. Padel is komen overwaaien uit Spanje, waar het inmiddels een van de populairste sporten is. Ook in Denemarken wint de sport snel aan populariteit.

Nederland telt 36 padelbanen. Dat de ACLO voorzien wordt van zo’n baan is te danken aan de samenwerking tussen Padel Service Nederland, ACLO Studentensport, Tennisclub Albertus Magnus (TAM) en Pista Padel World.

Tot de zomervakantie kunnen studenten en werknemers van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool kennis maken met deze sport.

Op 14 april wordt de baan geopend door Elmer Sterkenr, rector magnificus van de RuG. Vanaf vrijdag kan de baan gereserveerd worden.

Nieuws

menu