ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwen voor gladheid door sneeuw. Zaterdagavond code geel in Drenthe en Groningen

Weerwaarschuwing Rijkswaterstaat en ANWB vanwege verwachte sneeuwval. Foto: ANP

Weggebruikers moeten rekening houden met gladheid door sneeuw, melden de ANWB en Rijkswaterstaat. Pas zondagochtend verlaat de gladheid via het noordoosten het land.

Voor Drenthe en Groningen geldt vanaf 18.00 uur code geel vanwege gladheid door sneeuw. Bovendien zou (mot)regen voor ijzel kunnen zorgen, laat het KNMI weten. Het instituut verwacht dat code geel van kracht blijft tot zondag 15.00 uur.

Rijkswaterstaat laat weten paraat te staan met 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers. Weggebruikers krijgen het advies de weersverwachting en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden. Ook wordt geadviseerd de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen en de snelheid te matigen, niet onnodig van rijstrook te wisselen en voldoende afstand te houden.

Sneeuw

Het KNMI meldt dat het zaterdag aan het begin van de middag in Zeeland begint te sneeuwen. Gedurende de rest van de middag en avond gaat het ook in de rest van het land sneeuwen. Op veel plaatsen valt 1 tot 3 centimeter sneeuw, maar lokaal kan zelfs 3 tot 5 centimeter vallen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu