AZC-bewoners in Noorden met (mogelijk) corona naar 'quarantainehotel' Haren

Bewoners van onder meer het azc Ter Apel die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, gaan in Haren in quarantaine. Foto: Archief ANP

Asielzoekers uit asielzoekerscentra in de Drenthe, Groningen en Friesland met (mogelijk) corona kunnen binnenkort in quarantaine in een speciaal daarvoor ingericht ‘hotel’.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat vrijdag weten in Haren het voormalig hotel Nescio in te richten als zogenoemde uitwijklocatie. Het COA deed eerder al een dringende oproep aan de voorzitters van de veiligheidsregio’s om quarantaineplekken beschikbaar te stellen voor asielzoekers. Asielzoekerscentra zijn nu, door ruimtegebrek, slechts in staat om enkele asielzoekers te isoleren bij een uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Maximaal veertien dagen

,,Een uitwijklocatie is nodig, omdat het kan voorkomen dat we in een opvanglocatie in Groningen, Friesland en Drenthe groepen bewoners niet meer gescheiden van elkaar in quarantaine of isolatie kunnen plaatsen”, zo meldt het COA vrijdag. De mensen verblijven maximaal 14 dagen in quarantaine of isolatie en gaan dan weer terug naar het azc waar zij vandaan komen.

In totaal gaat het om maximaal honderd mensen. In eerste instantie wil het COA dit ‘quarantainehotel’ in Haren inzetten tot juni volgend jaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu