Aangepast trainen is te moeilijk voor G-voetballers. Kids United uit Groningen zet vervroegd streep onder voetbalseizoen

Het team van Kids United dat uitkwam in de Bijzondere Eredivisie.

Hoewel kinderen tot en met 12 jaar en jeugd 13 tot en met 18 jaar al weer enkele weken samen mogen trainen in de buitenlucht, zet Kids United, het G-team van FC Groningen, vervroegd een streep onder het seizoen.

Oprichter en coach Onno Kukler stelt in een persbericht dat het voor de jongeren met een beperking te moeilijk zich aan bijvoorbeeld de anderhalvemeterregel te houden. Daar komt bij dat het grasveld op Sportpark De Kring aan de Peizerweg, de thuisbasis van Kids United, eind mei wordt vervangen door kunstgras. Daardoor zou het voetbalseizoen voor Kids United sowieso al iets eerder eindigen.

‘Daarom gaan we nu geen risico’s meer nemen en allerlei aangepaste trainingen uitproberen, zonder ouders langs de lijn’, schrijft Kukler. ‘Liever bereiden we ons goed voor op de eerste trainingen in september.’

Laat ons weer eens juichen

Dat betekent niet dat Kids United tot september van de radar verdwijnt. Kids United is geschrokken van de financiële problemen van grote broer FC Groningen en helpt daarom graag mee een succes te maken van de campagne ‘Laat ons weer eens juichen’.

Onno Kukler: ‘De kinderen gaan videoboodschappen maken en posters hangen in de provincie.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu