Eigenaar boerderij Hollands Hoop blokkeert terrein en eist spullen op die verkocht zijn aan hoofdrolspeler Marcel Hensema. Productiemedewerkers voelen zich gegijzeld

De theatervoorstelling Hollands Hoop heeft onvoorzien een epiloog gekregen. Inclusief een echte aangifte tegen eigenaar Menno Offringa van boerderij Hoog Hammen, de speellocatie. Hij blokkeerde in een conflict alle toe- en afritten. De productiemedewerkers, die wilden afbreken, voelden zich gegijzeld.

De (witte) auto van gewerenleverancier Jarg de Boer ziet zijn weg versperd door een hek plus een trekker met tankwagen. De opgeworpen hoop grond maak eromheen rijden ook onmogelijk.

De (witte) auto van gewerenleverancier Jarg de Boer ziet zijn weg versperd door een hek plus een trekker met tankwagen. De opgeworpen hoop grond maak eromheen rijden ook onmogelijk. Foto: Jarg de Boer

De aangifte wordt allereerst gedaan door Jarg de Boer, de leverancier van de geweren die in de voorstelling zijn gebruikt. Hij zag de terugrit naar zijn bedrijf in Noord-Brabant al na een paar honderd meter versperd door een dicht hek, plus een trekker met een tankwagen. ,,Ik doe aangifte wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving, zoals dat heet. Bovendien krijgt die man een rekening van twee keer 75 euro voor het oponthoud. Die heeft hij maar te betalen.”

Inzet van het conflict: een hooikap en houten bruggen