Aanhoudingen en invallen in Noord-Nederland hebben te maken met onderzoek naar wapenhandel, drugs, fraude en geweld (update)

De 10 verdachten die donderdagavond zijn aangehouden op verschillende locaties in Noord-Nederland worden verdacht van fraude, geweld en de handel in wapens en drugs.

De politie deed al maanden intensief onderzoek, is vrijdag bekendgemaakt. Donderdag werden op 17 locaties verspreid over Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel invallen gedaan en doorzoekingen verricht. In Oosterwolde, Leeuwarden en Groningen wordt vrijdag nog steeds onderzoek gedaan.

Volledige beperkingen

De verdachten werkten vermoedelijk vanuit een bedrijfspand in Oosterwolde. Het gaat om een 34-jarige man uit Oosterwolde, een 34 jarige man uit Leeuwarden, een 31-jarige man uit Leeuwarden, een 35-jarige man uit Roosendaal, een 35-jarige man uit Beilen, een 43-jarige man uit Marum, een 38-jarige vrouw uit Groningen, een 36-jarige man uit Hoogeveen en twee mannen zonder vaste woon of verblijfsplaats (24 en 33). Zij zitten allemaal in zogeheten volledige beperkingen.

 

Bij een van de aanhoudingen in Drachten is een 43-jarige verdachte uit Marum in zijn been geschoten. Hij is gewond, maar buiten levensgevaar. De Marumer ligt in het ziekenhuis.

Gespecialiseerd team van Defensie

De invallen zijn gedaan in woningen en bedrijfspanden in Oosterwolde, Roosendaal, Hoogeveen, Leeuwarden, Drachten, Groningen, Beilen, Stadskanaal, Roden, Marum, Dedemsvaart en Winschoten. Aan de doorzoeking neemt ook een gespecialiseerd team van Defensie deel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu