Aanleg van glasvezelnetwerk van start in Eemsdelta

Ben Meijer van mih GmbH, Marcel Rijpstra en Piet Grootenboer van DELTA Netwerk (vlnr) steken de eerste schoppen in de grond voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Eemsdelta.

Ben Meijer van mih GmbH, Marcel Rijpstra en Piet Grootenboer van DELTA Netwerk (vlnr) steken de eerste schoppen in de grond voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Eemsdelta. Foto: DVHN

Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk en Ben Meijer (roll-out manager van aannemer mih GmbH) hebben dinsdag de eerste schoppen in de grond gestoken voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Delfzijl.

Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Eemsdelta.

Grootenboer is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart: ,,We hopen dat de inwoners nu snel gebruik kunnen maken van hun glasvezelaansluiting. Het wordt immers steeds belangrijker om voor wonen en werken over een goede internetverbinding te beschikken.”

‘148 kilometer graven en 9600 adressen aansluiten’

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer mih GmbH het glasvezelnetwerk aan in Delfzijl, Farmsum, Meedhuizen, Wagenborgen, Woldendorp, Termunten en Termunterzijl.

Ben Meijer: ,,In deze plaatsen gaan we zo’n 148 kilometer graven en 9600 adressen aansluiten. Vrijwel alle woningen zijn door ons bezocht en samen met de bewoners is gekeken waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. De graafwerkzaamheden zijn gestart ten noorden van het Damsterdiep in Delfzijl. In totaal zijn wij zo’n jaar bezig met graven. Daarna worden de huisaansluitingen afgemaakt en de verdeelpunten geactiveerd. Naar verwachting zijn de inwoners met een glasvezelabonnement uiterlijk eind 2024 op het netwerk aangesloten.”

DELTA Netwerk richt zich op de aanleg van glasvezel in nieuwe gebieden en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 6000 glasvezelaansluitingen per week. Hun ambitie is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan.