Aannemers Mercado plaatsen bouwketen pal voor de deur van bewoners Rode Weeshuisstraat in Groningen (en ze blijven daar twee jaar staan)

Voor de bouw van het nieuwe woon- en winkelcomplex Mercado kregen bewoners van de Rode Weeshuisstraat een muur van bouwcontainers pal voor de deur. Na protest zijn ze vrijdag alsnog verwijderd. Eigen foto

Jaap van der Lee trok maandag de gordijnen open en hij keek tot zijn ontzetting tegen een hoge gele muur van bouwketen aan. Tussen de voordeur van de woningen aan de Rode Weeshuisstraat en de bouwketen in de Groninger binnenstad resteert slechts een nauwe doorgang. ,,Dit is gewoon schokkend."

Aan de achterzijde van de voormalige V&D wordt gebouwd aan het nieuwe woon- en winkelcomplex Mercado. ,,Dat wordt best mooi", weet Van der Lee. Veel minder mooi is het dat hij en zijn medebewoners van de Rode Weeshuisstraat nu achter een hoge muur van bouwcontainers zijn verstopt. ,,De bouw duurt zeker twee jaar en zo lang moeten die containers hier staan."

Brandgevaar en corona

Volgens hem is de verontwaardiging over de plaatsing van de containers onder zijn straatgenoten groot. Van der Lee vindt de situatie zorgwekkend. Vanuit zijn appartemencomplex kan hij de woning alleen maar aan de Rode Weeshuisstraat verlaten. Hij moet er niet aan denken als er brand uitbreekt. ,,Dit is de enige uitgang die we hebben. We hebben te maken met corona. In de ruimte die er overblijft, kan niemand voldoende afstand houden."

Stadjer overweegt stappen

Van der Lee zegt dat de gemeente toestemming heeft verleend voor het plaatsen van de bouw-units. ,,Dit mag blijkbaar allemaal", moppert hij. De stadjer wenst zich echter niet bij de situatie neer te leggen. Hij heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen om eventuele stappen te bespreken. Als de containers op deze plek blijven staan, dan overweegt Van der Lee een schadeclaim in te dienen.

Nieuws

Meest gelezen

menu