Aantal coronabesmettingen daalt, infobalies in asielcentrum Ter Apel weer open

Het aantal besmet bewoners van het asielcentrum in Ter Apel is weer gedaald Foto: Boudewijn Benting

Het aantal met het coronavirus besmette bewoners van het asielcentrum in Ter Apel is in de afgelopen week gedaald naar 11. Vorige week meldde het COA nog een aantal van 31.

Dat aantal was voor het COA aanleiding om extra maatregelen te nemen. Zo werden de infobalies in het centrum, waar de asielzoekers allerlei informatie kunnen verkrijgen, gesloten. Dit om het risico op groepsvorming en daarmee nog meer besmettingen te voorkomen.

Gebruikelijke coronaregels

Nu het aantal besmette inwoners is gedaald, zijn ook de aanvullende maatregelen niet meer van kracht en de infobalies weer open. ,,Uiteraard blijven de gebruikelijke coronaregels wel gehandhaafd’’, zegt COA-woordvoerster Jacqueline Engbers. Zij meldt ook dat naast de 11 besmette bewoners nog ruim 30 bewoners in quarantaine zitten.

De meeste van de 11 besmette asielzoekers verblijven overigens tijdelijk in het voormalig Nescio Hotel in Haren. Dat wordt door het COA gebruikt als uitwijklocatie voor (mogelijk) besmette bewiners van noordelijke azc’s.

Het asielcentrum in Ter Apel is de entree voor de meeste vluchtelinge in Nederland en herbergt momenteel bijna 2000 mensen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu