Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen Groningen, Drenthe en Friesland daalt naar 60. Nog 19 patiënten op intensive cares

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in Noord-Nederland is gedaald naar zestig, van wie 19 patiënten op de intensive cares.

De corona-afdeling in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. COPYRIGHT MARCEL JURIAN DE JONG

De corona-afdeling in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. COPYRIGHT MARCEL JURIAN DE JONG Foto: Marcel Jurian de Jong

Daarmee is het patiëntental in Groningen, Drenthe en Friesland weer langzaam maar zeker verder gedaald. Vorige week lagen er op dinsdagochtend nog zeventig covid-patiënten in de ziekenhuizen. Dit blijkt uit cijfers van het Acute Zorg Netwerk Noord-Nederland.

De negen ziekenhuizen in Noord-Nederland vangen al de gehele coronacrisis ook patiënten op uit andere delen van het land, omdat de ziekenhuizen daar te vol liggen. Het aantal patiënten vanuit andere regio’s is nu bijna opgedroogd; er liggen dinsdagochtend nog vier patiënten van elders op de ic’s in het Noorden.

Operatiekamers worden weer geopend

De ziekenhuizen hebben het met name begin mei erg zwaar gehad met de hoeveelheid en zwaarte van de coronazorg. Daardoor moesten veel andere behandelingen worden afgezegd. Ze beginnen nu allemaal weer operatiekamers die dicht waren te openen. Het echt grootschalig inhalen van uitgestelde zorg is alleen nog niet aan de orde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu