Aantal patiënten met corona in ziekenhuizen Drenthe, Groningen en Friesland stijgt naar 37. Ook verpleeghuizen richten speciale covid-afdelingen in

Een covid-afdeling in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in Noord-Nederland is verder gestegen naar 37. Daarvan komen er 15 van buiten de regio, met name uit Rotterdam.

Dat meldt het Acute Zorg Netwerk Noord Nederland, namens alle ziekenhuizen in Groningen, Friesland en Drenthe. Het cijfer van de ziekenhuizen verschilt van dat van het RIVM en de GGD’s, en het coronadashboard, omdat de ziekenhuizen bedden registreren en de GGD’s naar gemelde patiënten kijken, en daar een vertraging in zit.

Stijgt gestaag

Tot vorige week lagen er nog nauwelijks covid-patiënten in Groningen, Friesland en Drenthe. Sindsdien stijgt het aantal gestaag. Er worden ook al patiënten uit andere regio’s verplaatst naar het Noorden.

Volgens het AZNN liggen er woensdagochtend 6 coronapatiënten op de ic’s en 31 op verpleegafdelingen. In Friesland liggen er 20, in Groningen 9 en in Drenthe 8.

Verpleeghuizen

Naast de coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen er ook coronapatiënten in diverse verpleeghuizen. Maartenshof in Groningen en De Horst in Emmen hebben speciale covid-afdelingen waar een aantal patiënten liggen en daarnaast zijn er uitbraken in verschillende andere verpleeghuizen zoals Old Wolde in Winschoten en De Omloop in Norg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu