Aantal opgerolde drugslabs verdubbeld in Noord-Nederland. Chemische fabriekjes produceren steeds meer en er gebeuren meer ongelukken

In Oude Pekela brandde een drugslab af, in Groningen hield een arrestatieteam iemand aan en drugsafval wordt overal in het Noorden steeds vaker aangetroffen.

In Oude Pekela brandde een drugslab af, in Groningen hield een arrestatieteam iemand aan en drugsafval wordt overal in het Noorden steeds vaker aangetroffen. Foto's: Archief DVHN

Ontploffingen en doden: het aantal drugslabs in Noord-Nederland stijgt, de productie van drugs groeit en daarmee nemen ook de gevaren steeds meer toe. ,,Een grote zorg’’, zegt Sylvia te Wierik, sectorhoofd Dienst Regionale Recherche.

In de drie noordelijk provincies ontmantelde de politie vorig jaar elf labs waar synthetische drugs werden geproduceerd, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Meerdere locaties werden ontdekt na een explosie, waarvan eentje met dodelijke afloop. ,,Dit wil je niet. Grotere labs, dat betekent meer chemische stoffen en dus grotere risico’s’’, legt Te Wierik uit.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's