Acantus en gemeente Delfzijl willen duidelijkheid voor bewoners in het bevingsgebied

De Houtwerf in Delfzijl. Foto: DvhN

De gemeente Delfzijl en woningcorporatie Acantus vragen aandacht voor bewoners die nog steeds geen duidelijkheid hebben over de veiligheid van hun woning. Daar moet snel verandering in komen, vinden de partijen.

Ze kaarten dit onderwerp aan bij minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij is de tijdelijke vervanger van minister Kajsa Ollongren.

De minister brengt donderdag een bezoek aan Delfzijl in het kader van de versterkingsopgave. Burgemeester Gerard Beukema praat hem bij over de situatie in het gebied.

Houtwerf

Knops neemt onder meer een kijkje bij het nieuw gebouwde appartementencomplex Houtwerf van Acantus. Daar gaat hij in gesprek met een van de kersverse bewoners.

Ook heeft hij een afspraak met een afvaardiging van de Belangengroep Versterking Zandplatenbuurt (BZV). Volgens Silly Udema wil de BZV vooral laten zien hoe belangrijk het is dat de bewoners mee mogen beslissen over wat er gebeurt in de wijk en met hun huis. Ze vinden het ook belangrijk om uit te leggen hoeveel impact de versterkingsoperatie heeft op de bewoners.

Duidelijkheid

De burgemeester en directeur-bestuurder Anita Tijsma van Acantus stellen dat bewoners van het gebied behoefte hebben aan helderheid.

,,Je ziet dat duidelijkheid, het bieden van perspectief en ook de eigen regie over de woontoekomst enorm bijdragen aan rust bij de mensen die het aangaat’’, zegt Tijsma. ,,Ik gun dit ook de bewoners die nu nog in het opname- en beoordelingsprogramma zitten.”

Versterkingsoperatie

Begin dit jaar kregen honderden bewoners van Delfzijl tot hun schrik te horen dat hun woning moet worden gesloopt en herbouwd in het kader van de versterking. Die operatie begint nu langzamerhand te lopen.

Houtwerf in de Doklanden is het eerste gasloze appartementencomplex in Delfzijl. Op 30 oktober kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe onderkomen.

Nieuws

Meest gelezen

menu