'Dit gaat van tafel. Het kan gewoon niet gebeuren.' Enquête Actiegroep Bruggen Belang Pekela al 1300 keer ingevuld

Dertien bruggen over het Pekelder Hoofddiep behouden en 21 schrappen? Het kan niet, zegt Maurits Langeler van actiegroep Bruggen Belang Pekela. De plannen moeten van tafel, en rap ook zegt de club.

Jetse Woltjer (l) en Maurits Langeler (r) van actiegroep Bruggen Belang Pekela willen dat er een streep gaat door het schrappen van 21 bruggen over het Pekelder Hoofddiep. Dertien bruggen vinden ze te weinig.

Jetse Woltjer (l) en Maurits Langeler (r) van actiegroep Bruggen Belang Pekela willen dat er een streep gaat door het schrappen van 21 bruggen over het Pekelder Hoofddiep. Dertien bruggen vinden ze te weinig. Foto: Huisman Media

,,Jij vindt dit wel leuk om te doen, hè’’, glimlacht Jetse Woltjer van actiegroep Bruggen Belang Pekela (BBP) dinsdagavond. Aan zijn keukentafel zit Maurits Langeler, voorovergebogen over een filmpje uit 2017. Daarin wordt gerept over het ‘wegnemen van achterstallig onderhoud’ van een aantal bruggen: kosten 1,2 miljoen euro. Pekela kan niet zonder de bruggen, zegt wethouder Jaap van Mannekes (Samen voor Pekela) in het filmpje.

Nieuws

menu