Advies Rijksuniversiteit Groningen: Schud niemand de hand. Bisschop Groningen deelt geen hosties uit

Advies Rijksuniversiteit Groningen: Schud niemand de hand. Illustratie: DVHN

De Rijksuniversiteit Groningen adviseert alle studenten en medewerkers elkaar geen hand te geven om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het bisdom Groningen - Leeuwarden verbiedt tijdens kerkdiensten een hostie op een tong te leggen.

RUG: geen handen schudden

De universiteit publiceerde deze aanvullende maatregel maandag op haar website. Ook kondigt ze extra schoonmaakmaatregelen aan.

Het College van Bestuur verbiedt eveneens reizen van studenten en medewerkers naar landen en gebieden die een code rood of oranje hebben gekregen. De universiteit heeft contact met studenten die onlangs uit China en Italië kwamen.

Ook in het Ommelander Ziekenhuis: geen handen schudden

Ook in het Ommelander Ziekenhuis Groningen schudt het personeel voorlopig niemand de hand. In het ziekenhuis zijn bovendien desinfectiepunten te vinden, schrijft het ziekenhuis .

Het ziekenhuis heeft één persoon getest. Deze bleek het coronavirus niet te hebben.

Geen hostie op de tong en geen wijwater

Het bisdom Groningen - Leeuwarden laat evenals andere bisdommen weten dat zolang het virus nog niet onder controle is het ontvangen van de communie op de tong niet meer mogelijk is. De hostie kan enkel op de hand worden ontvangen.

Ook raden de bisdommen kerkgangers af elkaar tijdens het geven van de vredeswens een hand te geven en wordt er bij binnenkomst en verlaten van de kerk geen wijwater meer gebruikt. De Nederlandse bisschoppen vragen ‘de gelovigen om te bidden voor alle mensen die wereldwijd slachtoffer zijn van het virus en voor allen die patiënten met hun zorg en deskundigheid begeleiden.’

UMCG aan medewerkers: in Tilburg geweest? Melden

Het UMCG wil dat werknemers die in Tilburg, Gorinchem of in gebieden zijn geweest waar besmettingen zijn vastgesteld zich bij de afdeling Arbeid en Gezondheid melden. Ze kunnen gewoon aan het werk indien ze geen klachten hebben.

Nieuws

menu