Advocaat Rehor Skála geschrapt van het tableau

Advocaat Rehor Skála (41) uit Groningen is uit zijn ambt gezet. Hij is wegens grote onzorgvuldigheid, ‘geschrapt van het tableau’.

Kantoor Skála, dat Rehor eerder in Haren met zijn vader Ruud Skála dreef, kwam eerder in opspraak. Skála senior nam in 2011 na een reeks berispingen en schorsingen al noodgedwongen afscheid van zijn toga.

Ook tegen Skála junior zijn meerdere klachten ingediend en gegrond verklaard wegens onbehoorlijk werk. Hij heeft onlangs een tijdelijke schorsing opgelegd gekregen omdat hij zich niet netjes had uitgelaten in de rechtszaal.

Klacht
De schrapping uit het ambt volgt na een klacht van een vrouw uit de Randstad. Zij nam de raadsman in de arm om haar echtscheiding te regelen, maar kwam door hem diep in de (financiële) problemen. De geboden juridische bijstand en de kennis van de advocaat was ver beneden de maat, zo oordeelde de Raad voor Discipline die klachtzaken over advocaten behandelt.

De deken van de Orde van Advocaten Noord-Nederland denkt er net zo over. Hij diende net als de gedupeerde vrouw een klacht in. ,,Skála heeft heel slecht gepresteerd’’, stelt Jan Dijkstra onomwonden. ,,Hij is een advocaat van lik-me-vestje geweest in deze zaak.’’

In beroep
Rehor Skála is het niet eens met de kritiek en gaat tegen de uitspraak in beroep. Inhoudelijk moet hij zich nog beraden op de uitspraak. ,,Maar ik zie zeker mogelijkheden om die aan te vechten.’’ In een soortgelijke zaak kwam de advocaat er eerder nog mee weg. Nu lijkt zijn lot beslecht, want de praktijk leert dat de Raad voor Discipline vaak aan het langste eind trekt. Skála erkent dat. ,,Maar hoop moet je altijd houden’’, zegt de advocaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu