Afdeling UMCG getroffen door corona-uitbraak. Sommige patiënten waren al verplaatst naar andere afdelingen of ziekenhuis

Het UMCG heeft te maken met een corona-uitbraak op de afdeling thoraxchirurgie. Foto: archief DVHN

De afdeling thoraxchirurgie van het UMCG is getroffen door een corona-uitbraak. 9 medewerkers en 11 patiënten zijn besmet met het virus. Een deel van de besmette patiënten was al overgeplaatst naar een andere afdeling, of ander ziekenhuis.

Volgens een woordvoerder van het UMCG gaat het om drie of vier personen die intern zijn overgeplaatst. Van zeker één patiënt is bekend dat hij of zij is overgebracht naar het Martini Ziekenhuis.

Alle besmette patiënten worden in strikte isolatie verpleegd. De overige patiënten van de afdeling C2, waar hart- en longpatiënten worden verpleegd, worden regelmatig getest op het virus. Datzelfde geldt voor personen die op andere afdelingen die met een besmette patiënt in aanraking zijn gekomen.

Dagelijks preventief testen

Al het niet-besmette personeel van de afdeling thoraxchirurgie wordt de komende dagen dagelijks preventief getest. Ook voor andere afdelingen waar besmette patiënten heen zijn gevoerd wordt een intensiever testprogramma opgezet.

Wat de precieze gevolgen zijn voor de opnames op de afdeling, wordt nog in kaart gebracht. Volgens de woordvoerder wordt gekeken naar de mogelijkheid om patiënten op een andere verpleegafdeling binnen het UMCG op te nemen.

Medisch Centrum Leeuwarden

Vorige week had het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) eveneens te maken met een corona-uitbraak. Meer dan dertig patiënten en medewerkers van de afdeling oncologie testten positief op het coronavirus. Hierop kondigde het ziekenhuis een opnamestop aan. Kankerpatiënten met een dringende afspraak konden terecht bij andere Friese ziekenhuizen of het UMCG.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu