Afgedankte appels in Groningse cider
Vijf Groningse vrienden hebben een missie. Nederland moet een ciderland worden. Hoe? Door cider te maken met behulp van applefunding.

Foto Duncan Wijting
Appelmoes, appeltaart, appelsap. Nederlanders lusten er wel pap van. Appelcider is daarentegen helemaal niet populair. Dat moet anders, vinden de vijf Groningse vrienden Marijke Menninga (26), Jurjen van der Schans (28), Marleen van der Heijden (27), Nanne Baptist (28) en Van van den Berg (29). Sinds oktober vorig jaar maken zij hun eigen cider: Doggerland Craft Cider.
Begin
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week
Upgrade (optioneel)
Digitale krant
- Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's
Heb je al een abonnement? Log hier in.
of