Afgesloten rijbaan en lange files: beschadigd viaduct zoveelste tegenvaller voor zuidelijke ringweg

Een pijnlijke tegenvaller bij de bouw van de nieuwe zuidelijke ringweg in Groningen: een van de bestaande viaducten is zodanig beschadigd door werkzaamheden dat een rijstrook richting Hoogezand voor ten minste een paar dagen is afgesloten.

Het viaduct in de ringweg bij het Oude Winschoterdiep heeft zettingsschade opgelopen, mogelijk door het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging.

Het viaduct in de ringweg bij het Oude Winschoterdiep heeft zettingsschade opgelopen, mogelijk door het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging. Foto: DvhN

De bouwer van de nieuwe ringweg, Combinatie Herepoort, voerde donderdagavond een noodreparatie uit aan het beton en plaatste uit voorzorg bigbags met zand tegen het bruggenhoofd onder het viaduct, omdat het talud vrij steil is. Aan de zijkant van het talud is zand tegen de damwand aangelegd om gemakkelijker op de rijbaan te komen. In de bouwput voor de verdiepte ligging bij het viaduct zijn andere werkzaamheden stilgelegd.

Zaterdagavond gaat rijbaan helemaal dicht