Afgewezen student krijgt celstraf voor versturen naaktfoto’s van ex

De rechtbank heeft een gevangenisstraf van 18 maanden (waarvan 10 voorwaardelijk) opgelegd aan een 25-jarige student uit Groningen. Vorig jaar stalkte hij gedurende enige maanden zijn ex.

Ook verstuurde hij naaktfoto’s van de vrouw naar vrienden, kennissen en haar familie. Vooral dit laatste neemt de rechtbank hem zeer kwalijk.

Ook deed de man de buitenwereld geloven dat zijn ex-vriendin graag wilde dat de foto’s werden verspreid. Hij maakte op sociale media onder haar naam accounts aan en plaatste vervolgens naaktfoto’s.

Ernstige inbreuk

De rechtbank stelt dat de man hiermee een ernstige inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de vrouw. Tijdens de zitting werd een door het slachtoffer geschreven verklaring voorgelezen. Zij liet weten in grote problemen te zijn gekomen en ook dat ze erg bang is geweest.

De verdachte kwam zes jaar geleden als internationaal student naar Groningen. In het studentenleven leerde hij het slachtoffer − afkomstig uit Italië − kennen. Ze hadden twee jaar een relatie die zij verbrak. Daarna begon hij haar lastig te vallen en te bedreigen.

Schaamteloos

De officier van justitie noemde het gedrag van de verdachte tijdens de rechtszaak schaamteloos. ,,Hij heeft haar ontdaan van haar waardigheid. Dat is een van de ergste dingen die je een mens kunt aandoen.’’

De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu