Bulten zwarte grond in weiland tussen Tolbert en Boerakker. Een illegale dumpplaats? Een nieuwe bouwlocatie? De suikerfabriek geeft antwoord

Legt iemand stiekem een dumplocatie voor afvalstoffen aan? Wordt opeens iets gebouwd in het open weiland tussen Tolbert en Boerakker? Nee hoor, neemt de suikerfabriek in Hoogkerk de angst weg. Het zit anders.

Een gekke aarden wal met een graafmachine in het midden van een weiland in Tolbert: wordt er stiekem afval gedumpt, vraagt een omwonende af. De suikerfabriek in Hoogkerk legt uit dat de vork anders in de steel zit.

Een gekke aarden wal met een graafmachine in het midden van een weiland in Tolbert: wordt er stiekem afval gedumpt, vraagt een omwonende af. De suikerfabriek in Hoogkerk legt uit dat de vork anders in de steel zit. Foto: Jaspar Moulijn

Arjen ten Have is zeer verbaasd als hij een wandeling maakt over de Omweg tussen Tolbert en Boerakker. Hij ziet een kraan in het weiland tussen de Noorderweg en de Mensumaweg. Het lijkt of er een dijkje wordt aangelegd. Rijplaten voeren naar een grote, vierkante afgraving achter het woonwagenkamp Noorderpark. De blubber die in de afgraving ligt, is misschien wel een illegale dumping van grondstoffen die schadelijk kunnen zijn voor de natuur, vreest Ten Have. Wat gebeurt hier? Hij mailt Dagblad van het Noorden .

Nieuws

menu