Agent Sander Tulp uit Scheemda fietst door Nederland om een hart onder de riem te steken bij zijn gewonde of getraumatiseerde collega's: 'Het belangrijkste is aandacht en waardering'

Sander Tulp springt woensdag op de fiets om collega-agenten die ziek thuis zitten een hart onder de riem te steken. Er mag wel wat meer aandacht voor hun lastige situatie komen, vindt hij. Hij neemt bloemen en LEGO mee.

Agent Sander Tulp fietst door Nederland om zieke collega's een hart onder de riem te steken. Hij geeft onder andere LEGO aan een collega die worstelt met mentale problemen door een levensbedreigende situatie.

Agent Sander Tulp fietst door Nederland om zieke collega's een hart onder de riem te steken. Hij geeft onder andere LEGO aan een collega die worstelt met mentale problemen door een levensbedreigende situatie. Foto: Duncan Wijting

Samen met tientallen collega’s fietst Tulp vanaf Groningen naar Maastricht. De Scheemder is ambassadeur van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP). De ‘Tulpenroute’ wordt voor het eerst gefietst, is 500 kilometer lang en houdt halt bij vijftien politiebureaus verspreid over Groningen, Friesland, Holland, Brabant en Limburg, waar hij vrijdag aankomt.

Nieuws

Meest gelezen

menu