Agressief rijdende motorscooterrijder wordt achtervolgd door politie, botst twee keer, komt ten val en moet naar ziekenhuis in Groningen (update)

Foto: 112 Groningen

De wijk Lewenborg in Groningen leek donderdagmiddag wel het decor voor een actiefilm. Een motorscooterrijder negeerde een stopteken van een motoragent, ging er als een haas vandoor, botste tegen een bestelbus én een auto, en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie was gealarmeerd omdat de motorscooterrijder gevaarlijk en agressief rijgedrag vertoonde in de wijk Lewenborg. Toen een motoragent de motorscooterrijder, die zonder helm reed, spotte, gaf hij het stopteken.

De motorscooterrijder negeerde dit en ging er als een haas vandoor. ,,Mijn collega verloor hem daarop uit het oog”, zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus.

,,Om hem even later op Het Want op de grond te zien liggen. Hij had eerst een bestelbus geschampt en was vervolgens tegen een andere auto tot stilstand gekomen.”

Geen geldig kenteken en ook geen rijbewijs

De motorscooterrijder werd met verwondingen aan zijn benen naar het ziekenhuis overgebracht. Voor zijn motor, die zwaar beschadigd raakte, was geen geldig kenteken afgegeven, bleek uit onderzoek door de politie, die de straat afzette.

,,De motorscooterrijder bleek verder geen rijbewijs te hebben. Hem wordt verder gevaarlijk rijgedrag en het rijden op een motor zonder helm verweten”, weet Heidanus.

De politie hield ook nog een omstander aan die de aan Het Want aanwezige agenten beledigde.

Nieuws

Meest gelezen

menu