Onze Man in Londen: Al voor aankomst bezig met Brexit

Iedere week op deze website een column van Onze Vrouw/Man, een van de acht mediacorrespondenten uit een ander continent. Vandaag: Niels Posthumus in Londen.

Zuidhorn, Niels Posthumus, oud-Zuid-Afrikacorrespondent en toekomstig correspondent Verenigd Koninkrijk, in en bij zijn ouderlijk huis in Zuidhorn (ook zijn geboortehuis).

Zuidhorn, Niels Posthumus, oud-Zuid-Afrikacorrespondent en toekomstig correspondent Verenigd Koninkrijk, in en bij zijn ouderlijk huis in Zuidhorn (ook zijn geboortehuis). Foto: Corné Sparidaens

De vrouw achter de balie van het Britse visumkantoor in Amsterdam kijkt me streng aan. ,,Je hebt geen vast arbeidscontract, maar je wilt toch een visum aanvragen? Dat kan wel héél eens lastig worden.” Ik maak een verontschuldigend gebaar. Ik kan er toch niets aan doen dat ik freelancer ben? Een journalistenvisum aanvragen leek me desondanks een poging waard. ,,Ik heb wel een brief van mijn krant bijgevoegd”, probeer ik ietwat schuchter en weifelend, ,,waarin mijn hoofdredacteur het grote belang van een Nederlandstalige correspondent in het Verenigd Koninkrijk benadrukt.”

Nieuws

menu