Tekort aan laadpalen en stroom bedreigen opmars elektrische auto's. In Groningen en Assen wachten tot na de zomer op nieuwe laadpaal

Tekort aan laadpalen en nóg erger, stroomuitval bedreigen de opmars van elektrische auto’s. Opmerkelijk genoeg moet je in Assen en Groningen sinds kort wachten tot na de zomer voor je een nieuwe laadpaal kunt aanvragen.

Er is nu ook een laadpaalalarm. De opmars van stekkerauto's zorgt over 1,5 jaar tot stroomuitval in meer dan een op de vijf woonwijken in Nederland.

Er is nu ook een laadpaalalarm. De opmars van stekkerauto's zorgt over 1,5 jaar tot stroomuitval in meer dan een op de vijf woonwijken in Nederland. Foto: Archief/Jaspar Moulijn

De RAI vereniging, waarin de autobranche in Nederland is vertegenwoordigd, maakt zich zorgen over de voortgang van het aanleggen van laadpalen voor elektrische auto’s. Die stekkerauto wint in Nederland behoorlijk aan terrein. In 2022 kwamen er 73.000 bij. Daarmee was vorig jaar bijna één op de vier verkochte auto’s een elektrische.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's