Alarmbellen jeugdzorg gaan af in Groningen. Grote instellingen ontstemd over eigenzinnige wijkaanpak gemeente Groningen. 'Ommelanden dupe als Stad personeel wegtrekt bij zorgaanbieders'

De jeugdzorg in Groningen stevent af op een diepe organisatorische crisis, die grote gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van de hulp aan kwetsbare jongeren en kinderen in de hele provincie.

De tekortschietende Rijksvergoeding voor jeugdzorg leiden ook bij de hulpverleningsorganisatie WIJ Groningen tot bezuinigingen.

De tekortschietende Rijksvergoeding voor jeugdzorg leiden ook bij de hulpverleningsorganisatie WIJ Groningen tot bezuinigingen. Foto: ANP

Acht grote aanbieders van jeugdzorg staan in de vechtstand met de gemeente Groningen, die straks jeugdhulp wil organiseren via de eigen organisatie Stichting WIJ Groningen. De zorgaanbieders (Accare, Elker, Cosis, Jonx van Lentis, Cedin, Ambiq, Molendrift, Lagro/Zorgkracht 12) twijfelen openlijk aan de slagkracht van deze stichting die anderhalf keer zo groot wordt. Op dit moment telt de stichting 532 medewerkers. Volgens de zorginstellingen, die een kritische notitie naar de gemeenteraad hebben gestuurd, kan de groei van WIJ Groningen ten koste gaan van de capaciteit van zorgmedewerkers in de regio.

Minder vaak in dure zorgtrajecten

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's