Algemeen directeur Peter Spijkerman vertrekt bij de Nationaal Coördinator Groningen. 'Meer tijd besteden aan hobby's en gezin'

Peter Spijkerman, directeur Nationaal Coördinator Groningen. Foto: Jaspar Moulijn

Peter Spijkerman vertrekt over drie maanden als algemeen directeur bij de Nationaal Coordinator Groningen (NCG). Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

In een bericht laat Spijkerman weten per 1 augustus te stoppen als NCG-directeur. Als reden voor het aanstaande vertrek wordt gegeven dat Spijkerman de wens heeft ‘om vanaf zijn 60e meer tijd te hebben voor zijn hobby’s en gezin’.

Opvolger Alders

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat de komende maanden op zoek naar een opvolger. Spijkerman werkte sinds eind 2018 als algemeen directeur bij de NCG. Hij volgde waarnemer Herman Sietsma op die tijdelijk was ingevlogen nadat Hans Alders de handdoek in de ring had gegooid.

De uitvoeringsorganisatie is verantwoordelijk voor de versterking van panden in Groningen. In de provincie zijn veel huizen beschadigd als gevolg van aardbevingen die zijn veroorzaakt door het winnen van gas uit de bodem van Groningen. Van ruim 27.000 panden moet worden vastgesteld of die veilig zijn of versterkt moeten worden.

Minder werken

Spijkerman schrijft in dat er nog veel te doen is in Groningen, maar dat de afgelopen jaren erg intensief waren. De algemeen directeur zegt dat hij zich altijd heeft voorgehouden om vanaf zijn zestigste minder te gaan werken. ,,Dat is niet te combineren met deze functie.”

Nieuws

menu