Bewoners Ommelanderstraat in Ten Boer krijgen sloop en nieuwbouw. Arnold is opgelucht en laat het hier niet bij. 'Nu ga ik andere mensen helpen'

Tijdens een eerdere bijeenkomst in het Buurhoes Ontmoetingscentrum legden bewoners van de Ommelanderstraat in Ten Boer uit waarom zij net als hun buurtgenoten in aanmerking wilden komen voor sloop en nieuwbouw van hun huizen.

Tijdens een eerdere bijeenkomst in het Buurhoes Ontmoetingscentrum legden bewoners van de Ommelanderstraat in Ten Boer uit waarom zij net als hun buurtgenoten in aanmerking wilden komen voor sloop en nieuwbouw van hun huizen. Foto: Jan Willem van Vliet

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de gemeente Groningen hebben een einde gemaakt aan de willekeur bij de sloop- en nieuwbouwregeling in Ten Boer. Alle bewoners van de Ommelanderstraat krijgen een nieuwe woning.

Het gaat om zestien woningen aan de Ommelanderstraat en vier aan de Blinkerdlaan die buiten de boot dreigden te vallen. Nadat onlangs een tweede groep toch aan de regeling werd toegevoegd, trokken ook de mensen van deze vijf woonblokken aan de bel. Zij vroegen de NCG en de gemeente nog eens goed naar hun huizen te kijken.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's