Alle informatie over toegankelijkheid gebouwen en activiteiten in Groningen op één plek. Stichtingen en internetbureau lanceren platform toegankelijkgroningen.nl

Vanaf links Tjeerd van Dekken, Barbara Risselada, Tjaaktje Bakker, Servia van der Laak en Dirkje Tuik. Foto: Sebastiaan Rodenhuis/ Marketing Groningen

In The Market Hotel in Groningen is vrijdag het nieuwe platform toegankelijkgroningen.nl gepresenteerd. Dit is een gezamenlijk initiatief van de stichtingen Marketing Groningen en zaVie en internetbureau Insiders.

Het doel van de samenwerking is de toegankelijkheid van ondernemers, activiteiten, bezienswaardigheden, erfgoed en (openbare)gebouwen in de provincie Groningen te ontsluiten.

Fysiek en online

Daarbij gaat het niet alleen over de fysieke drempels of te smalle deuren van een gebouw, maar ook over online informatie over die toegankelijkheid. Zodat mensen voorafgaand aan een bezoek kunnen bepalen of ze het gebouw wel of niet kunnen en/ of willen bezoeken.

Belangrijk voor alle deelnemers is dat de informatie geen positieve of negatieve kwalificatie oplevert, maar de bezoekers helpt een goede beleving te ervaren van de te bezoeken locatie.

Zomer van 2022

Het project start in november met een werksessie. Vervolgens start in 2022 de bouw van de digitale techniek en worden de eerste resultaten naar verwachting in de zomer van 2022 zichtbaar.

Nieuws

menu