Alle partijen akkoord met definitief ontwerp Wonen met een PLUS in Delfzijl. Zo gaat het nieuwbouwcomplex in het centrum van Delfzijl eruitzien

Burgemeester en wethouders van Eemsdelta hebben ingestemd met het definitieve ontwerp van ‘Wonen met een PLUS’ in Delfzijl. Daarmee zijn alle partners akkoord en kan de bouw van het nieuwbouwcomplex beginnen.

Artist's impression van het aangezicht van 'Wonen met een PLUS' op de hoek van de Willemstraat met de Waterstraat.

Artist's impression van het aangezicht van 'Wonen met een PLUS' op de hoek van de Willemstraat met de Waterstraat.

Wonen met een PLUS is een gezamenlijk project van de gemeente Eemsdelta, woningcorporatie Acantus, zorgorganisatie Noorderzorg en supermarktketen Lidl, dat voorziet in de bouw van een complex met 70 huurappartementen en 8 koopwoningen in de driehoek tussen de Waterstraat, Willemstraat en Havenstraat in het centrum van Delfzijl.

De Zwarte Hond tekende voor het ontwerp, Rottinghuis bouwt het complex.

Wonen met een PLUS is een zogenoemde perspectief-locatie. Dit betekent dat mensen die met de versterkingsopgave te maken hebben voorrang krijgen bij het huren van een appartement. Dat geldt ook voor mensen uit Het Waterpoortje.

Eerst nog slopen

Voordat de bouw van Wonen met een PLUS kan beginnen, moeten de panden worden gesloopt die nu nog op de toekomstige locatie staan. De planning is dat de sloop eind 2021 of begin 2022 van start gaat. Vervolgens duurt de bouw 1,5 tot 2 jaar.

Het project is naar verwachting in de tweede helft van 2023 afgerond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu