Alle sportwedstrijden in regio Leer stilgelegd vanwege corona

Borussia Leer in zwarte shirt in actie tijdens een oefenwedstrijd in Delfzijl. In Landkreis Leer is het amateurvoetbal geannuleerd vanwege corona. Foto: DvhN

In de regio Leer zijn door de corona-crisisstaf per direct alle sportwedstrijden geannuleerd. Tot donderdag 24 september zijn de competities voor nagenoeg alle sporten stilgelegd.

Voetballers, tennissers, tafeltennissers. Geen sporter komt de komende dagen in competitieverband in actie. Landkreis Leer heeft de maatregel genomen, omdat het aantal coronabesmettingen stijgt. Inmiddels zijn vier voetbalteams in quarantaine gegaan.

Net als in Groningen en elders in Nederland zijn vooral jongeren nu met het virus besmet.

Trainingen nog niet van de baan

Er is nog geen ban uitgesproken over het volgen van trainingen. Oefenwedstrijden mogen niet worden gespeeld. Douchen in de kleedkamers van een sportaccommodatie is na een training eveneens verboden. Ook wordt ten strengste afgeraden gezamenlijk naar een trainingsplek te reizen, zo laat Landkreis Leer weten.

Sinds donderdag zijn twaalf nieuwe corona besmettingen vastgesteld. Van een aantal is niet te achterhalen waar de mensen het virus hebben opgelopen. In ieder geval twee personen hebben corona op school opgelopen. Een aantal scholen heeft te maken met corona. Drie klassen zitten in quarantaine.

Nieuws

Meest gelezen

menu