Alle stations in Groningen krijgen facelift

Op alle treinstations in de provincie Groningen komen betere en andere wachtruimtes en bankjes. Na deze facelift ziet het meubilair er net zo uit als op station Groningen Europapark.

ProRail en de provincie maakten dinsdag bekend dat dit jaar wordt begonnen met de werkzaamheden. Eind volgend jaar moet het grootste deel van de oude wachtruimtes en bankjes verbeterd en vervangen zijn. Groningen is daarmee de eerste provincie waar dat het geval is.

Met het project willen ProRail, NS, Arriva, gemeenten en het samenwerkingsverband in de regio Groningen-Assen de voorzieningen voor reizigers verbeteren. ,,De nieuwe wachtruimtes zijn comfortabeler en beschermen beter tegen regen en wind.’’ Dat moet ervoor zorgen dat meer mensen met de trein gaan reizen en dat mensen die dat al doen de stations beter gaan waarderen.

De provincie Groningen stelt meer dan drie miljoen euro beschikbaar voor de make-over. Ook ProRail betaalt mee.

Behalve de verbetering van de wachtruimtes zijn meer fietsenstallingen bij stations gekomen en is het aantal P+R voorzieningen uitgebreid. Bovendien zijn schermen geplaatst waarop actuele reisinformatie te zien is.

De verbeteringen komen volgens de provincie tot stand naar aanleiding van onderzoek onder reizigers. De facelift die binnenkort van start gaat wordt betaald met compensatiegelden voor het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu